tisdag 4 september 2012

Triathlondebuten avklarad!

Vilken helg det har varit! Vårat företags-SM gick av stapeln i det otroligt vackra Örebro, ganska pirrigt men väldigt, väldigt roligt!
Vi flög ner till Stockholm och åkte sedan vidare med buss ner till Örebro. Cyklarna hade vi packat i hårda cykelväskor och även om de är modell större så var de lätta att ha med sig och transportera på både flyg och buss.
Väl framme på fredag kväll så var det invigning av SM:et vilket innebar buffé och underhållning. Efteråt styrde vi stegen till hotellet för att montera ihop cyklarna och packa i ordning kläder och skor till lördagen.

Jag skulle kunna flytta till Örebro - vilken vacker stad!
På lördagen började jag fundera på att byta gren, då jag såg alla super-triathleter med sina superdyra cyklar. Alla såg dessutom supersnabba ut så jag tyckte att boule trots allt inte var att förakta.
Det var ett riktigt härligt gäng, alla var så trevliga. De flesta hade tävlat i triathlon tidigare, vissa i IronMan och en del andra i kortare distanser.
Vi åkte buss ut till startområdet där vi skulle packa upp all utrustning. Löparskorna skulle packas i en plastback som sedan skulle fraktas till växlingsområde 2 medans vi cyklade.
Eftersom jag inte hade någon sådan där bra triathlondräkt, så hade jag rätt mycket prylar vid första växlingen; cykelbyxor, tröja, sockar, vindjacka (jag hatar verkligen att frysa) och pulsbandet till klockan.

Kanske lite väl mycket grejer...


Nåja, starten gick till slut och vi skulle alltså simma 400 meter; runda två bojar och tillbaka. Jag började med att crawla men fick kallsupar och inget flyt i andningen så det fick bli - surprise- bröstsim. Det gick rätt mycket vågor och redan här tappade jag i tid.
Sen skulle jag kanske ha sprungit upp för backen som ledde till växlingsområdet, men det gjorde jag inte så där blev jag passerad av ytterligare några stycken.
Jag bytte om i godan ro, växlingen tog dryga 5 minuter innan jag slutligen kunde trampa iväg.
2 kilometer i medvind och sedan 18 i motvind. Det ska inte vara lätt. Men cyklingen var rolig, bara synd att man inte fick sällskapa med varandra - 10 meters lucka annars fick man tilläggstid.

Kom fram till sista växlingsområdet och blev anvisad var jag skulle hänga cykeln och var mina löparskor var parkerade. Här gick växlingen fort, pang så var jag på väg ut i terrängspåret - med hjälmen i handen. Haha, jag märkte inte ens att jag höll i den utan en vänlig själ vid sidan om uppmärksammade mig och tog den tillbaka till växlingen.
Benen kändes lite strama på baksida lår efter cyklingen, men det släppte efter ca 2 kilometer. Däremot var Markaspåret inte att leka med, vilka djävulska backar. Jag gick i två av dem då lårmusklerna stramade rejält.
Men sen tog det fart i löpningen och jag kunde passera två tjejer. Loppet avslutades efter 5 kilometer med 1,5 varv på stadion och det var riktigt skönt att bara få springa på "platten"till slut.
Slutade på en 4:e-plats, 1 minut efter bronsplaceringen, men jag är så nöjd att jag kunde slutföra loppet.
Nu är jag faktiskt lite taggad att göra ytterligare ett lopp, det var så kul att det var många moment i tävlingen!

Ikväll började dottern simträning med Luleå Simsällskap på Pontusbadet. Där stötte jag ihop med Martin, en av Järnpöjkarna. Hans son gick också på simträning och vi hann pratas vid en stund. En riktigt trevlig prick!

4 kommentarer:

 1. grattis! nu är du trathlet!! kul att du träffade Martin! /c-m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, behövs det inte mer än så för att vara triathlet?

   Radera
 2. Yeeey härligt Linda! :) Vilken debut! Bra jobbat och välkommen in i triathlonträsket! ;)! Nu vill jag se dig anmäld till Kalmar inom en snar framtid! Och härligt med OK-stämpel i rumpan! Glädjande!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Har sneglat på Kalmar, men det var fullt. Det ser jag som ett tecken, det är inte dags för mig ännu... Bara tanken på att simma 3 kilometer, jesus.

   Radera